Liceul Teoretic "Emil Racoviță" Techirghiol

Telefon: +40 241 735 764

Ziua Mării Negre sărbătorită la Techirghiol

Ziua Internaţională a Mării Negre, sărbătorită an de an pe 31 octombrie, este un bun prilej de a ne reaminti importanţa protejării şi conservării bogăţiilor marine.

Cu această ocazie, membrii Comisiei Metodice Ştiinţe din cadrul Liceului Teoretic „Emil Racoviţă” din Techirghiol au propus organizarea unor activităţi menite să transmită tinerei generaţii dorinţa de a descoperi cât mai multe din tainele mării.

Coordonaţi de prof. Sibel Alim, elevii claselor de liceu au realizat prezentări PowerPoint, care au evidenţiat caracteristici ale Mării Negre, vietăţi ce trăiesc în adâncurile sale, aspecte din viaţa delfinilor şi necesitatea implicării active în lupta împotriva poluării.

            A urmat un concurs în care reprezentanţi ai claselor a X-a şi a XI-a s-au întrecut în mesaje şi desene inscripţionate pe tricouri. Pentru creativitate şi puterea de a convinge prin cuvintele alese, elevii au fost răsplătiţi cu diplome de participare.

            Concursul de machete „Marea Neagră sub ochii tăi” s-a finalizat cu o expoziţie apreciată pentru modul în care deşeurile au recăpătat sens, dar şi pentru mesajul lucrărilor, acela de a ocroti acest preţios dar al naturii. Şi de această dată originalitatea şi creativitatea au fost criterii importante în stabilirea câştigătorilor.

Acţiunile dedicate acestui eveniment vor continua până la finalul săptămânii, implicând elevi de toate vârstele în activităţi care vor demonstra multitudinea posibilităţilor de a explora un univers atât de bogat şi profund.

 

Consilier de imagine,

 

prof. Florescu Anamaria