Liceul Teoretic "Emil Racoviță" Techirghiol

Telefon: +40 241 735 764

Voci techirghiolene fără frontiere

26 septembrie este ziua în care, încă din anul 2001, ţările de pe continentul european sărbătoresc diversitatea lingvistică şi culturală.

            Cadrele didactice şi elevii Liceului Teoretic „Emil Racoviţă” din Techirghiol au ales să marcheze această zi printr-o activitate intitulată „Voci fără frontiere”, coordonată de doamna prof. Udroiu Laura, la care au participat iubitori ai limbilor străine.

            În deschidere, doamna prof. Florescu Anamaria le-a prezentat elevilor însemnătatea acestei zile, invitându-i pe cei prezenţi să-şi exprime punctul de vedere referitor la importanţa cunoaşterii limbilor şi culturilor europene. Răspunsurile au fost dintre cele mai variate, de la dorinţa de a avea o cultură generală trainică, până la nevoia de a se descurca în timpul unei excursii într-o ţară străină.

            A urmat un concurs între elevii claselor a VIII-a care, după ce au ascultat o melodie cântată în cinci dintre limbile europene, au răspuns la întrebări ce vizau înţelegerea mesajului, căutând unitatea în diversitate.

Doamnele prof. Băjenaru Valeria şi Niţu Elena i-au îndrumat pe elevi în culegerea de informaţii menite să demonstreze bogăţia lingvistică a Europei, pe care aceştia le-au transmis colegilor lor prin prezentări PowerPoint.

Toţi cei prezenţi şi-au manifestat bucuria de a fi participat la această activitate, pe care o consideră ca fiind un bun prilej de a face încă un pas în descoperirea frumuseţii limbilor străine.

Consilier de imagine, 

prof. Florescu Anamaria