Liceul Teoretic "Emil Racoviță" Techirghiol

Telefon: +40 241 735 764

Ziua Internațională împotriva violenței la școală

Prima zi de joi din luna noiembrie marchează Ziua Internațională împotriva violenței și bullying-ului în școală, prilej pentru cadrele didactice să dezbată alături de elevi această problemă de actualitate în viața copiilor.

Elevii claselor I C și a II-a B, coordonați de doamnele profesoare Ionela Bucur și Cristina Rîmbu, având la dispoziție materiale oferite de Asociația Empaticus, au urmărit o prezentare Power Point, au completat o fișă de lucru de localizare a propriilor sentimente și astfel au aflat informații despre ce este și ce nu este bullying-ul, tipuri de bullying și comunicarea nonviolentă.

Elevii clasei a IV-a A, îndrumați de doamna profesoară Gianina Lupescu, au dezbătut problema cyberbullying-ului și au încercat să identifice persoanele care le-ar putea întinde o mână de ajutor într-o situație de criză.

Doamna profesoară Ancuța Măciucă i-a sprijinit pe elevii clasei a IV-a B în demersul lor de a realiza desene sugestive și mesaje puternice, o reală campanie de luptă împotriva manifestărilor agresive, prin care își doresc ca numărul celor care spun ”NU violenței!” să fie din ce în ce mai mare.