Liceul Teoretic "Emil Racoviță" Techirghiol

Telefon: +40 241 735 764

Ziua Internațională a Mării Negre

            Ziua Internațională a Mării Negre a fost sărbătorită la Techirghiol prin diverse activități reunite sub titlul ”Ia-ți angajamentul față de Marea Neagră!”. Elevii pasionați de bogățiile și tainele mării s-au întâlnit în cabinetul de biologie și s-au implicat cu interes în rezolvarea provocărilor propuse de profesorii coordonatori Daniela Dumistrăcel și Adina Bătrânca.

            Elevii claselor a VIII-a și-au expus lucrările, desene al căror mesaj este acela de a opri orice acțiune care poate duce la poluarea Mării Negre și de a participa activ la demersurile care contribuie la protejarea acesteia.

            Toți cei prezenți la activitate au aflat informații cu privire la structura mării și viețuitoarele sale, iar apoi au participat la un concurs care a constat în completarea unui rebus și a unui careu, elevii întrecându-se în descoperirea unui număr cât mai mare de viețuitoare marine.

            La finalul întânirii, convinși fiind că această bogăție naturală a țării noastre poate fi ferită de efectele negative ale activității omului, elevii au completat o ”declarație de responsabilitate față de Marea Neagră” și și-au asumat rolul de ocrotitori ai acesteia.

            Și elevii din clasele primare s-au implicat în sărbătoarea Mării Negre, realizând desene ce se regăsesc în expozițiile care înfrumusețează holurile școlii.