Liceul Teoretic "Emil Racoviță" Techirghiol

Telefon: +40 241 735 764

La Techirghiol, siguranța are prioritate!

          100 de elevi de gimnaziu din Liceul Teoretic ”Emil Racoviță” Techirghiol au participat la activitățile cuprinse în proiectul ”Siguranța ta are prioritate!”, inițiat de Agenția Națională Antidrog prin Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Constanța (CPECA) și desfășurat în parteneriat cu Inspectoratul Județean de Jandarmi (IJJ) și Inspectoratul Școlar Județean Constanța.

          Maiorul Bogdan Davidencu, reprezentant al IJJ, a venit în fața elevilor pentru a le transmite informații și mesaje care să-i ajute să identifice situații sau persoane care, prin manifestări violente, ar putea reprezenta un risc pentru sănătatea și integritatea lor fizică sau psihică.

              Discuția a început prin definirea termenului de violență, precizarea modalităților în care aceasta ne poate afecta și a urmărilor pe care le poate avea asupra tuturor celor implicați, victime sau agresori. În continuare, tinerii participanți la activitate au aflat care sunt autoritățile abilitate să intervină atunci când o persoană devine victimă a unor agresiuni sau este martoră la săvârșirea unor astfel de fapte.

             Pe tot parcursul întâlnirii, elevii au adresat întrebări, au adus în discuție situații concrete și au analizat problema violenței în incinta și în zona adiacentă unităților școlare.

            În urma dezbaterilor, adolescenții au înțeles că manifestările de violență nu sunt un mod de a se impune într-un colectiv, că este bine să evite orice conflict prin puterea cuvântului și că un gest de violență, aparent banal, poate avea consecințe grave.

            Consilier de imagine, prof. Florescu Anamaria