Liceul Teoretic "Emil Racoviță" Techirghiol

Telefon: +40 241 735 764

Tinerii din Techirghiol dezbat problema drogurilor

În această săptămână, Liceul Teoretic ”Emil Racoviță” din Techirghiol a primit vizita domnului inspector – administrație publică Mihai Chichirim, specialist în prevenirea criminalității în cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Constanța (CPECA), care a avut o serie de întâlniri cu elevi de gimnaziu și liceu.

         Acțiunea face parte din calendarul celor două proiecte ce se desfășoară an de an la Techirghiol: ”Prin sport, pentru sănătate…fără droguri” și ”Marijuana – un drog periculos”, coordonate la nivelul școlii de prof. psiholog Alexandra Matei.

            După prezentarea Agenției Naționale Antidrog și a serviciilor oferite de aceasta prin intermediul CPECA Constanța, coordonatorul întâlnirii a trecut la explicarea unor termeni-cheie, care să-i ajute pe elevi să înțeleagă ce sunt drogurile, care sunt cauzele consumului de substanțe interzise, cum putem recunoaște o victimă a acestui flagel, ce semne lasă în sufletul și pe corpul fiecărui consumator, ce prevede legislația referitor la traficul și consumul de droguri.

            Având toate aceste informații, elevii au lucrat în echipă și au identificat căile prin care putem ajunge la o persoană doborâtă de puterea acestui fenomen și cum o putem ajuta să revină alături de colegi, profesori, persoane dragi și să aibă o viață normală.

            Activitatea s-a încheiat cu un dialog deschis cu elevii participanți, reprezentantul CPECA răspunzând la toate întrebările adresate de aceștia și provocându-i să mediteze la importanța cunoașterii acestui pericol prin informare și nu din experiența proprie.

”Îmi este deja frică de droguri!” a afirmat un elev de clasa a VIII-a care, conștient de efectele devastatoare ale consumului de substanțe ilicite, a hotărât să respingă orice curiozitate, tentație, anturaj sau problemă care l-ar transforma într-o persoană dependentă.

Consilier de imagine, prof. Florescu Anamaria