Liceul Teoretic "Emil Racoviță" Techirghiol

Telefon: +40 241 735 764

Ziua Dobrogei, la Techirghiol

Joi, 14 noiembrie, începând cu ora 10.00, Biblioteca Orăşenească din Techirghiol a fost gazda manifestărilor dedicate celor 135 de ani care au trecut de la revenirea Dobrogei la România. Evenimentul a fost rezultatul colaborării între Biblioteca Orăşenească, Asociaţia Naţională Cultul Eroilor „Regina Maria”, filiala Constanţa şi Liceul Teoretic „Emil Racoviţă” din localitate.

            Acţiunea s-a bucurat de prezenţa unor oaspeţi de seamă, precum primarul oraşului, Adrian Stan, preşedintele Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor, col.(r) Remus Macovei, directorul Muzeului Militar Naţional „Ferdinand I” Constanţa, prof. Costin Scurtu, prof. Vasile Georgescu şi, nu în ultimul rând, veteranii de război care, cu mândrie şi respect pentru istoria noastră, continuă să transmită tinerilor importanţa cunoaşterii adevărului istoric.

            În deschidere, invitaţii au urmărit cu interes discursurile specialiştilor în domeniu, iar apoi au participat la o dezbatere menită să reamintească tuturor aspecte pe care trecerea timpului le şterge uneori.

A urmat un moment artistic coordonat de doamna prof. Ingrid Văleanu şi prezentat de un grup de elevi ai claselor gimnaziale, care au purtat cu mândrie în piept însemnele tricolorului. Aceştia au recitat versuri dedicate evenimentului de o deosebită importanţă în existenţa românilor.

Toți participanții au apreciat prezența elevilor și le-au transmis să respecte trecutul pentru a avea un viitor cu multe împliniri.

 

Consilier de imagine,

 

prof. Florescu Anamaria