Liceul Teoretic "Emil Racoviță" Techirghiol

Telefon: +40 241 735 764

Lecţii de viaţă de la deţinuţi pentru elevii din Techirghiol

                    Pentru al treilea an consecutiv, Liceul Teoretic „Emil Racoviţă” din Techirghiol este partener în implementarea proiectului „Lecţii de viaţă”, iniţiat de Penitenciarul Poarta Albă în colaborare cu Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională Constanţa.

            Una dintre activităţile cuprinse în acest proiect este vizita la penitenciar. Aceasta are ca scop sensibilizarea şi responsabilizarea adolescenţilor cu privire la fenomenul infracţionalităţii, precum şi prevenirea şi combaterea comportamentelor de risc şi susţinerea afectivă a tinerilor privaţi de libertate.

            Sâmbătă, 2 noiembrie 2013, a venit rândul elevilor din clasele a IX-a să dicute cu deţinuţii. Aceştia din urmă le-au explicat motivele pentru care se află după gratii şi i-au îndemnat să facă din învăţătură o prioritate şi să rămână departe de anturaje sau conjuncturi care i-ar putea aduce într-o situaţie similară.

            Doamna psiholog şcolar Alexandra Matei, în calitate de coordonator al proiectului la nivelul unităţii şcolare, a declarat că scopul acestei vizite a fost atins, lucru uşor de remarcat din chiar schimbarea de atitudine a adolescenţilor. Vizibil marcaţi de cele văzute şi auzite, liceenii au devenit mult mai tăcuţi pe drumul de întoarcere către casă, reflectând la importanţa libertăţii şi la capacităţile proprii de a urma un drum drept în viaţă.

            Experienţa trăită de cei implicaţi în proiect va fi transmisă şi colegilor lor, în cadrul unor activităţi ce vor fi organizate în perioada următoare şi care vor avea ca obiectiv analiza impactului acestei vizite asupra elevilor şi părinţilor lor.

Consilier de imagine, prof Anamaria Florescu