Liceul Teoretic "Emil Racoviță" Techirghiol

Telefon: +40 241 735 764

Elevii din Techirghiol învață cum să colecteze selectiv deșeurile

Liceul Teoretic “Emil Racoviță” din Techirghiol se numără printre instituțiile școlare partenere în desfășurarea campaniei de conștientizare publică privind protecția mediului înconjurător, parte a proiectului “Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Constanța”, inițiat de Consiliul Județean în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța.

            Demersul își propune organizarea unor întâlniri cu elevi și adulți din mediul urban, cu scopul de a educa și conștientiza populația cu privire la necesitatea păstrării unui mediu curat și avantajele creșterii și dezvoltării organismelor departe de factori poluanți.

            În acest context, elevii claselor a V-a din cadrul liceului din Techirghiol, coordonați de prof. Eugenia Banzea, au participat la o activitate interesantă, interactivă, pe parcursul căreia au învățat ce sunt deșeurile, cum arată pubelele inscripționate și particularizate în culorile specifice diferitelor tipuri de deșeuri, dar și cum funcționează aparatul pentru compostare.

            Toți participanții au primit materiale promoționale (pixuri,  insigne, tricouri, șepci) și educaționale (broșuri, flyere, pliante), iar unii dintre ei au participat la concursul de desene prin care au reflectat comportamentul corect în protejarea naturii și colectarea selectivă a deșeurilor. Cele mai reușite lucrări au fost răsplătite cu diplome.

 

Consilier de imagine, prof. Florescu Anamaria