Liceul Teoretic "Emil Racoviță" Techirghiol

Telefon: +40 241 735 764

Dezbateri despre droguri și violență la Techirghiol

          În aceste zile, 60 de elevi ai Liceului Teoretic “Emil Racoviță” din Techirghiol au beneficiat de informațiile și recomandările oferite de reprezentații Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Constanța, în cadrul unor acțiuni cu caracter preventiv, parte a două proiecte, Marijuana – un drog periculos” și “Prin sport, pentru sănătate…..fără droguri”.

            Întâlnirile desfășurate în baza acordului de parteneriat semnat între cele două instituții au avut ca scop informarea, educarea și conștientizarea efectelor și riscurilor consumului de tutun, alcool și alte droguri. Elevii participanți, îndrumați de Inspector de administrație publică Mihai Chichirim, specialist în prevenirea criminalității și psihologul școlar Alexandra Matei, au dezbătut cauzele, semnele, consecințele, dar și legislația referitoare la consumul de substanțe care afectează sănătatea și integritatea fizică sau psihică a oamenilor.

 

            La liceul din Techirghiol a fost prezent și reprezentantul Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța, maior Anca Daniel, care a coordonat o activitate pe tema violenței în școală. Elevii au urmărit videoclipuri în care protagoniști erau tineri cu manifestări violente față de cei din jurul lor. Având ca punct de plecare imaginile vizionate, elevii au participat la un dialog despre violență și au recunoscut necesitatea respectării regulilor privind comportamentul în școală, dar și în afara acesteia.