Liceul Teoretic "Emil Racoviță" Techirghiol

Telefon: +40 241 735 764

Ziua Europeană a Limbilor Străine 2018

Începând din anul 2001, la inițiativa Consiliului Europei, 26 septembrie este Ziua Europeană a Limbilor Străine, un eveniment care încurajează învățarea limbilor străine.

Este deja o tradiție ca elevii și cadrele didactice de la Liceul Teoretic ”Emil Racoviță” să celebreze această zi, cu scopul de a-i sensibiliza pe tineri asupra importanței învățării limbilor străine, dar și pentru a promova diversitatea lingvistică și culturală a Europei și pentru a încuraja învățarea limbilor străine pe tot parcursul vieții, nu numai într-un context școlar, ci și în afara acestuia.

În acest an, elevii s-au întrecut în a-și demonstra cunoștințele de limba engleză și limba franceză, participând la un concurs cu probe interesante și atractive. Astfel, elevii au căutat proverbe ce se regăsesc în cele două limbi străine, au identificat cuvinte care au forme identice în limba engleză și limba franceză, au găsit cuvinte echivalente în limba engleză britanică și cea americană, au participat la o probă de ”spelling”.

Întreaga zi a fost dedicată acestei sărbători, prilej pentru elevi să realizeze cărți poștale și afișe în care au desenat steaguri sau simboluri ale țărilor europene, au notat formule de salut sau numele unor personalități reprezentative pentru țara pe care au ales să o prezinte.