Liceul Teoretic "Emil Racoviță" Techirghiol

Telefon: +40 241 735 764

Traficul de minori, dezbătut la Techirghiol

În această săptămână, 100 de elevi de gimnaziu din cadrul Liceului Teoretic ”Emil Racoviță” Techirghiol au participat la activitățile de prevenire cuprinse în proiectul ”Tu poți face diferența între o copilărie furată și o copilărie salvată!”, inițiat de Centrul Regional Constanța al Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane (A.N.I.T.P.), în colaborare cu Asociația Telefonul Copilului.

            Acțiunea s-a desfășurat sub îndrumarea expertului  A.N.I.T.P., inspector principal de poliție Sorin Florin Bratu, a reprezentanților Asociației Telefonul Copilului, Lavinia Mandache și Marilena Bordeianu și a cadrelor didactice Alexandra Matei și Anamaria Florescu.

            Elevii participanți au primit informații privind problematica traficului de persoane, au dezbătut tema propusă, concluzionând că pericolul traficului de minori este unul real, cauzat de expunerea lor pe site-urile de socializare, dar și de ușurința cu care intră în contact cu adulți necunoscuți.

            În cea de-a doua parte a întâlnirii, elevii au lucrat în echipe și au realizat portretul copilului-victimă a traficului de minori și pe cel al traficantului, au precizat cauzele care determină riscul unui copil de a fi traficat, consecințele traficului de minori asupra unui copil aflat în situație de trafic, ce poate face un copil care se află în pericol de a fi traficat și au realizat un poster pentru organizarea unei campanii de prevenire a traficului de minori.

            Toți cei prezenți au manifestat interes pentru astfel de activități, considerând că informațiile primite le sunt foarte utile. Pentru implicarea lor, dar și pentru a putea disemina în rândul colegilor cunoștințele dobândite, elevii au primit materiale promoționale.