Liceul Teoretic "Emil Racoviță" Techirghiol

Telefon: +40 241 735 764

Proiectul ”50/50” continuă la Techirghiol

În anul școlar precedent, Liceul Teoretic ”Emil Racoviță” din Techirghiol s-a numărat printre cele șase centre pilot în implementarea proiectului educațional ”50/50 – Creșterea eficienței energetice în unitățile de învățământ”.

În perioada noiembrie 2016 – martie 2018 se va desfășura cea de-a doua etapă a acestui  important proiect educațional, care a înregistrat deja rezultate foarte bune la nivel european.

Proiectul este desfășurat de Asociația Environ în parteneriat cu Institutul Independent pentru Probleme de Mediu din Germania, cu sprijinul Ambasadei Republicii Federale Germania la București.

Elevii clasei a VII-a B, îndrumați de prof. Eugenia Banzea, au participat la activitatea de informare coordonată de reprezentanta Asociației Environ, Anamaria Rădulescu. Aceasta a prezentat echipei de lucru aparatele necesare efectuării măsurătorilor și metodele practice de creștere a eficienței energetice, rezultatul așteptat fiind reducerea consumului de energie electrică și termică.

Măsurile ce vor fi luate sunt unele simple, precum aerisirea spațiilor, închiderea luminii la părăsirea sălii de clasă sau limitarea risipei de căldură prin oprirea furnizării acesteia în perioada vacanțelor. Toate acestea vor avea efecte pozitive asupra mediului înconjurător, dar și asupra economiei locale, economisirea energiei însemnând economisirea de bani și resurse.

Efortul elevilor are ca obiectiv final transfomarea economiei energetice în sume de bani ce vor fi folosite în dotarea sau reabilitarea anumitor spații școlare.

 

Consilier de imagine, prof. Florescu Anamaria