Liceul Teoretic "Emil Racoviță" Techirghiol

Telefon: +40 241 735 764

Delegație din Turcia, în vizită la liceul nostru

În această săptămână, Liceul Teoretic ”Emil Racoviță” din Techirghiol a primit vizita unei delegații de la Școala ”Hüsnü Züber” din orașul Bursa, Turcia, în baza acordului de colaborare încheiat între cele două unități de învățământ.

Desfășurat pe o perioadă de doi ani, proiectul educațional ”Punțile Prieteniei” prilejuiește întâlniri importante între elevi și cadre didactice din cele două școli înfrățite, cu scopul de a cunoaște cultura și tradițiile din țara școlii partenere.

Un prim pas s-a concretizat prin participarea invitaților la manifestările dedicate Zilelor Liceului. Au descoperit astfel bogăția tradițiilor românești, frumusețea portului popular, dar și bucuria elevilor de a se implica în activitățile organizate cu această ocazie. Pentru că orașul Techirghiol este un exemplu de conviețuire interetnică, cei mai mici locuitori de etnie turcă au întâmpinat oaspeții cu mesaje de bun venit, cântece și dansuri, pe care cadrele didactice din Bursa le-au primit cu multă încântare.

Din programul vizitei de lucru au făcut parte și întâlnirile oficiale la Instituția Prefectului și Consiliul Județean Constanța, Primăria orașului Techirghiol, Inspectoratul Școlar Județean Constanța, Consulatul General al Republicii Turcia, Institutul Cultural Turc ”Yunus Emre”, Uniunea Democrată Turcă din România, filiala Techirghiol.