Liceul Teoretic "Emil Racoviță" Techirghiol

Telefon: +40 241 735 764

Caravana ”ABC-ul carierei” a început la Techirghiol

Marți, 11 octombrie 2016, Casa de Cultură ”Constantin Tănase” din Techirghiol a găzduit întâlnirea elevilor Liceului Teoretic ”Emil Racoviță” din localitate cu reprezentanții Asociației Elevilor Constanța (AEC).

Acțiunea face parte din caravana ”ABC-ul carierei”, un proiect al Asociației Elevilor Constanța, după un concept al Organizației Studenților din Universitatea de Vest și se desfășoară sub sloganul ”Te ajutăm să îți conturezi viitorul”.

 Scopul acestui demers este de a aduce în fața elevilor personalități din diverse domenii de activitate, care să le vorbească tinerilor despre parcursul propriu către succes.

Dezbaterea a fost moderată de vicepreședintele AEC,Chirițoiu Roxana și a fost deschisă de viceprimarul orașului, domnul Florin Zisu. Acesta le-a transmis celor prezenți importanța studiului în alegerea carierei potrivite și i-a încurajat să caute surse de dezvoltare personală pornind din orașul natal, de la oportunitățile pe care le oferă și de la oamenii locului care au obținut rezultate remarcabile în activitățile lor.

A urmat discursul domnișoarei Oana Stan, care le-a vorbit elevilor despre experiența deosebită pe care o oferă anii de studenție, despre satisfacția câștigului obținut din propria afacere, dar și despre avantajele și dezavantajele antreprenoriatului.

Adolescenții s-au arătat interesați de tema dezbătută și au declarat că vor ține cont de ideile expuse în cadrul acestei întâniri.