Liceul Teoretic "Emil Racoviță" Techirghiol

Telefon: +40 241 735 764

Săptămâna Prevenirii Criminalității, la Techirghiol

În săptămâna dedicată prevenirii criminalității, elevii Liceului Teoretic ”Emil Racoviță” din Techirghiol s-au întâlnit cu reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța și ai Poliției Orașului Techirghiol, într-o acțiune organizată cu scopul de a informa adolescenții cu privire la pericolele mediului on-line.

Discuțiile au avut ca punct de plecare două videoclipuri care au prezentat situații reale, în care se poate afla orice tânăr, prin publicarea unor date personale sau postarea de fotografii și alte informații ce pot fi preluate, prelucrate și distribuite fără voia sa.

Elevii au vorbit despre cauzele izolării în mediul virtual și despre expunerea lor pe rețelele de socializare. În final, toți au fost de acord că pericolul virtual există și au stabilit ca un prim pas în lupta cu acesta să fie reevaluarea listei de prieteni și eliminarea persoanelor necunoscute.

Tinerii au fost încurajați să comunice familiei sau cadrelor didactice orice încercare de a fi abordați sau șantajați de persoane străine. În plus, participanților le-au fost oferite adresele a două site-uri unde pot găsi informații referitoare la siguranța pe internet și pot declara un abuz la adresa lor.

Ca o continuare a acestei activități, vineri, 7 aprilie 2017, ora 17.00, la Casa de Cultură ”Constantin Tănase” din Techirghiol va avea loc o întâlnire cu părinții elevilor de gimnaziu și liceu: ”Părinți și cadre didactice, parteneri pentru siguranța copiilor”, moderată de doamna prof. Alexandra Matei, psihologul școlii.

Consilier de imagine, prof. Florescu Anamaria