Liceul Teoretic "Emil Racoviță" Techirghiol

Telefon: +40 241 735 764

Proiectul „Marijuana – un drog periculos” continuă la Techirghiol

          În aceste zile, la Liceul Teoretic „Emil Racoviţă” din Techirghiol a avut loc a doua etapă a proiectului „Marijuana – un drog periculos”, desfăşurat în baza protocolului de colaborare semnat de Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Constanţa (C.P.E.C.A.) şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa.

            A fost un nou prilej pentru elevii din Techirghiol să se informeze şi să pună în discuţie modalităţi de a împiedica extinderea acestui flagel care afectează persoane cu vârste din ce în ce mai fragede. Întâlnirea a avut ca punct de pornire prezentările power-point şi spoturile puse la dispoziţie de către reprezentantul C.P.E.C.A., insp. adm. publică Mihai Chichirim şi a continuat cu discuţii libere în cadrul cărora elevii au adresat întrebări, şi-au exprimat punctul de vedere referitor la tema abordată şi au încercat să găsească soluţii pentru limitarea consumului de droguri.

            Elementul de noutate a constat în prezenţa în unitatea şcolară a unei echipe de voluntari C.P.E.C.A. Aceştia au desfăşurat o activitate de informare şi promovare a voluntariatului, în cadrul căreia le-au explicat elevilor ce înseamnă voluntar antidrog şi cum ar putea deveni membri ai echipei C.P.E.C.A., încurajându-i pe tineri să se implice în astfel de acţiuni menite să ofere informații, sprijin și să-i unească într-un demers constructiv și pozitiv.

 

Consilier de imagine, prof. Florescu Anamaria