Liceul Teoretic "Emil Racoviță" Techirghiol

Telefon: +40 241 735 764

Proiect Pilot desfășurat la Techirghiol

În perioada octombrie 2015 – aprilie 2016, Liceul Teoretic ”Emil Racoviță” din Techirghiol s-a numărat printre cele 6 școli alese la nivel național pentru implementarea Proiectului Pilot ”50-50 creșterea eficienței energetice în unitățile de învățământ”.

 

Campania a fost inițiată de Asociația Environ și Institutul Independent pentru Probleme de Mediu din Germania, cu sprijinul Ambasadei Republicii Federale Germania la București, pornind de la rezultatele obținute în cele 5000 de școli din Germania, dar și în alte state europene.

            Scopul proiectului este de a implica elevi și cadre didactice în procesul de creștere a eficienței energetice a unităților de învățământ, prin aplicarea unor măsuri practice și prin adoptarea unui comportament responsabil față de mediul înconjurător.

            Prima vizită a constat în realizarea turului energetic al clădirii și prezentarea aparaturii necesare măsurătorilor. A urmat alegerea eșantionului de elevi (clasa a VII-a B) și informarea acestora cu privire la anumite noțiuni teoretice, modalități de lucru, consemnarea rezultatelor. În perioada februarie – aprilie s-au făcut măsurători de temperatură, intensitate luminoasă, cantitate de CO2, iar în această lună a avut loc întâlnirea de bilanț pentru etapa de informare a proiectului. Cu acest prilej, elevii au realizat referateafișe, planșe, prin care au prezentat concluziile muncii lor.

            În data de 19 aprilie, directorul liceului, prof. Mihai Coiciu și coordonatorul echipei energetice, prof. Eugenia Banzea vor fi prezenți la festivitatea de încheiere a primei etape a proiectului, care va avea loc la Brașov.

 

Consilier de imagine, prof. Florescu Anamaria