Liceul Teoretic "Emil Racoviță" Techirghiol

Telefon: +40 241 735 764

Proiect antidrog la Techirghiol

Elevii Liceului Teoretic “Emil Racoviță” din Techirghiol au participat în această săptămână la o întâlnire cu reprezentantul Centrului Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Constanța (CRPECA), inspector administraţie publică Mihai Chichirim, pentru a dezbate problema consumului de droguri în rândul tinerilor.

Activitatea face parte din proiectul “Marijuana – un drog periculos”, inițiat de CRPECA în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța şi Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Constanţa.

După ce au fost informaţi cu privire la acţiunile şi serviciile CRPECA, elevii au urmărit prezentări power-point, spoturi video şi au participat activ la discuţii pe teme variate, pornind de la definiția drogurilor şi continuând cu factori de protecție pentru consumul de marijuana, cauze şi semne ale consumului, efecte așteptate, dar și nedorite ale acestuia. Coordonaţi de psihologul şcolar, prof. Alexandra Matei, participanţii la activitate au lucrat în echipe, au realizat afişe, au formulat puncte de vedere personale cu privire la tema abordată.

Adolescenţii implicaţi în proiect au susţinut importanţa unor astfel de întâlniri, deoarece au ocazia de a afla de la persoane avizate în domeniu informaţii sigure, răspunsuri de care au nevoie pentru a-şi întări convingerea de a rămâne departe de acest pericol.

În perioada următoare, din rândul liceenilor din Techirghiol vor fi aleşi voluntari care să participe la acţiuni de informare, oferindu-le astfel şi altor tineri posibilitatea de a cunoaşte detalii cu privire la riscurile la care se expun consumatorii de droguri.

Consilier de imagine, prof. Florescu Anamaria