Liceul Teoretic "Emil Racoviță" Techirghiol

Telefon: +40 241 735 764

Preșcolarii se pregătesc de primul an de școală

Pe 11 aprilie a început perioada de înscriere la clasa pregătitoare, prilej pentru preșcolarii grupei mari din Grădinița ”Pinocchio”, îndrumați de doamna educatoare Săileanu Ani, să descopere lumea magică a primului an de școală. Colegii lor mai mari, coordonați de doamna învățătoare Anton Luminița, s-au pregătit temeinic și i-au așteptat cu activități interesante și antrenante, în cadrul cărora au împletit cu măiestrie muzica, matematica și abilitățile practice.

Inima prieteniei va rămâne amintire peste timp a întâlnirii lor din această zi.

Acțiunile planificate în săptămâna dedicată viitorilor elevi au continuat cu vizita preșcolarilor din grupa mijlocie de la Grădinița ”Pinocchio”, alături de doamna educatoare Petcu Octavia, la clasa pregătitoare A, coordonată de doamna învățătoare Anton Luminița.

Cei mici au participat la  activități de muzică şi mişcare (În pădurea cu alune, Roata prieteniei), matematică (Mulțimi de obiecte) şi dactilopictură (Copacul prieteniei).

 

Doamnele educatoare Bogdescu Nicoleta și Pascu Simona și grupa de preșcolari de la Grădinița cu Program Prelungit au răspuns invitației elevilor clasei pregătitoare B care, sub îndrumarea doamnei învățătoare Lupescu Maria, au organizat activități prin care să le arate micilor oaspeți că școala este o responsabilitate serioasă, dar și frumoasă și interesantă.

Preșcolarii și elevii au lucrat în echipe, au cântat și au făcut schimb de impresii.

 

Prichindeii de la Grădinița nr. 2, însoțiți de doamna educatoare Ghinea Alina, s-au costumat în acord cu sărbătoarea ce se apropie și au pornit cu emoție la drum, pentru a-i cunoaște pe colegii lor mai mari, elevi ai clasei pregătitoare C, îndrumați de doamna învățătoare Bucur Ionela.

Copiii au fost primiți cu brațele deschise și s-au integrat firesc și repede în echipa școlarilor, desfășurând împreună activități frumoase, în cadrul cărora au colaborat și s-au completat într-un mod grozav.