Liceul Teoretic "Emil Racoviță" Techirghiol

Telefon: +40 241 735 764

Mesaje pentru Marea Neagră

Sfârşitul lunii octombrie anunţă manifestările dedicate Zilei Internaţionale a Mării Negre. Elevii Liceului Teoretic „Emil Racoviţă” din Techirghiol, sub îndrumarea doamnelor profesor Sibel Alim, Lucia Achim şi Sibel Cheazim, au marcat acest eveniment important printr-o activitate de informare şi conştientizare a elevilor cu privire la necesitatea protejării mediului înconjurător.

Impactul asupra invitaţilor a fost puternic încă de la început, când elevi ai claselor de liceu au tras un semnal de alarmă referitor la situaţia delfinilor aflaţi în pericol din cauza poluării, a plaselor pescăreşti sau a altor acţiuni ale oamenilor.

A urmat un concurs de desene şi mesaje dedicate Mării Negre. Cele mai originale şi expresive lucrări au fost premiate de juriu şi au putut fi admirate de toţi elevii şcolii în cadrul unei expoziţii intitulate „Posterul Zilei Internaţionale a Mării Negre”.

Tot sub forma unui concurs au fost prezentate şi machetele cu peisaje marine realizate din materiale reciclabile. A fost încă o modalitate de a atrage atenţia asupra efectelor poluării în mediul marin.

 

Ca o confirmare a importanţei unor astfel de activităţi, elevii clasei a XII-a, coordonaţi de prof. Sibel Alim, au fost iniţiatorii unei acţiuni de ecologizare a unei porţiuni din plaja staţiunii Eforie Nord.

 

Consilier de imagine,

 

prof. Florescu Anamaria