Liceul Teoretic "Emil Racoviță" Techirghiol

Telefon: +40 241 735 764

Medalion Mihai Eminescu

Joi, 15 ianuarie 2015, preșcolarii din cadrul Grădiniței „Pinocchio” din Techirghiol, coordonați de doamna prof. Elena Miu, au fost invitații Bibliotecii Orășenești din localitate, pentru a sărbători împlinirea celor 165 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu.

            Într-o atmosferă de sărbătoare, copiii au recitat poezii aparținând marelui poet și au realizat desene ce s-au regăsit în expoziția pe care au admirat-o toți cei prezenți la eveniment.

            Doamna bibliotecar Carmen Stan le-a prezentat celor mici însemnătatea acestei zile, punctând aspecte importante din viața și opera lui Mihai Eminescu.

            În cea de-a doua parte a activității, preșcolarii au devenit actori în fața părinților, punând în scenă un fragment din Scrisoarea III, iar la finalul manifestării artistice munca lor a fost răsplătită cu diplome de participare.

            O acțiune dedicată zilei de 15 Ianuarie a fost organizată și în cadrul Liceului Teoretic “Emil Racoviță” din Techirghiol, de către elevii clasei a III-a C, îndrumați de prof. Ionela Bucur. Sub titlul “Medalion Mihai Eminescu”, elevii au transmis emoția versurilor eminesciene, au realizat mape de prezentare, desene și colaje care au reflectat momente din activitatea poetului.

           

 

 

Consilier de imagine, prof. Florescu Anamaria