Liceul Teoretic "Emil Racoviță" Techirghiol

Telefon: +40 241 735 764

Elevii din Techirghiol, în vizită la Universitatea „Ovidius”

Sâmbătă, 13 decembrie 2014, elevi ai claselor terminale din cadrul Liceului Teoretic „Emil Racoviţă” din Techirghiol au vizitat Universitatea „Ovidius” Constanţa. Această activitate este cuprinsă în proiectul „Construieşte-ţi cariera, pas cu pas! Consiliere şi orientare profesională pentru elevii din regiunile Centru şi Sud-Est”, implementat de Asociaţia Donit din Braşov, în colaborare cu Universitatea „Ovidius” din Constanţa, Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu şi Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi.

            Acţiunile cuprinse în proiect au ca obiectiv informarea viitorilor studenţi cu privire la oportunităţile pe care le au în alegerea carierei. Acest lucru s-a petrecut şi cu prilejul Târgului de oferte educaţionale organizat sâmbătă de universitatea constănţeană.

            Pentru început, elevii au fost invitaţi în Aula Magna, unde au fost întâmpinaţi de coordonatorii proiectului, dar şi de reprezentanţi ai unor facultăţi din cadrul universităţii, care le-au prezentat oferta educaţională pentru anul universitar următor, condiţii şi modalităţi de admitere, beneficii de care vor avea parte la finalizarea studiilor.

 A urmat vizitarea sălilor de clasă, laboratoarelor şi a altor spaţii de desfăşurare a diferitelor activităţi organizate de Facultatea de Inginerie mecanică, industrială şi maritimă, Facultatea de Drept, Facultatea de Medicină, Facultatea de Educaţie fizică şi Sport, etc.

            La finalul vizitei, elevii au susţinut necesitatea organizării periodice a unor astfel de întâlniri şi s-au declarat mai bine informaţi în legătură cu paşii pe care îi vor urma după terminarea liceului, în drumul spre viaţa de student şi, ulterior, de angajat.

 

 

Consilier de imagine, prof. Florescu Anamaria