Liceul Teoretic "Emil Racoviță" Techirghiol

Telefon: +40 241 735 764

Campanii antidrog desfășurate în școala noastră

Siguranța elevilor noștri este o prioritate pentru toți factorii implicați în procesul educativ. Cu sprijinul doamnei consilier școlar, profesor Alexandra Matei, tinerii au prilejul să intre în dialog cu specialiști din domenii importante, cu impact asupra formării și dezvoltării lor.

 

Astfel, Campania Națională ”Consumul de droguri ne privește pe toți”, organizată de Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Constanța, a ajuns în școala noastră. Inspectorul de specialitate administrație publică Mihai Chichirim și asistentul social Dumitrana Marius au susținut alături de elevi de gimnaziu și liceu activități de informare, educare și conștientizare a efectelor și riscurilor consumului de tutun, alcool și alte droguri.

 

În același timp, reprezentantul Inspectoratului de Jandarmi Județean ”Mihail Kogălniceanu” Constanța a desfășurat activități cuprinse în Programul ”Școală în siguranță!”, cu scopul informării elevilor cu privire la consecințele consumului de droguri și alte substanțe psihoactive, dar și al promovării unei culturi a non-violenței, prin îndrumarea și încurajarea elevilor de a adopta un comportament exemplar, în acord cu normele de conviețuire socială.