Liceul Teoretic "Emil Racoviță" Techirghiol

Telefon: +40 241 735 764

Ziua Internațională a Cititului Împreună

Joi, 1.02.2018, elevi ai claselor a VI-a B, a VI-a C și a VIII-a A, din cadrul Liceului Teoretic ”Emil Racoviță” din Techirghiol, au citit povești, basme, legende și poezii elevilor de la Clasele pregătitoare A și B, clasa I C, dar și preşcolarilor de la Grădinița ”Pinocchio”, pentru a marca Ziua Internaţională a Cititului Împreună -ZICI România.

Cititul joacă un rol decisiv în formarea și în modelarea unui copil. Prin desfășurarea acestei activități s-a urmărit: punerea în valoare a conceptului de citire împreună cu …, responsabilizarea elevilor cu privire la importanța lecturii; trezirea interesului față de lectură; dezvoltarea abilităţilor de comunicare orală; stimularea creativității copiilor; încurajarea transpunerii, de către copii, a trăirilor lor interioare, prin intermediul artei; promovarea modelelor de bună practică.

Au colaborat la buna realizare a activității doamnele prof. înv. primar Grigore Nicoleta, prof.  înv. primar Niculescu Viorica, prof. înv. primar Bucur Ionela, prof. înv. preșcolar Săileanu Ani, prof. înv. preșcolar Miu Elena și doamna educator Lupu Angela.

    prof. Savin Nastasia